My Story

Heb jij je wel eens voorgesteld hoe jouw ultieme leven eruit zou zien? Leven in overvloed, liefde en dankbaarheid. Dat je een punt in je leven bereikt waarop alles wat je nodig hebt er is en je kunt voelen dat dat genoeg is. Om vervolgens vanuit flow jouw volledige rust en geluk te vinden. Klinkt mooi, hè? Maar ik hoef je vast niet te vertellen dat het leven alleen rozengeur en maneschijn is. Dat weerstand is nodig om te kunnen groeien. Zo gaat dat in ieder geval wel bij mij.

Vroeger had ik vaak het gevoel dat ik niet kon laten zien wie ik werkelijk was. Ik had het idee dat ik vooral moest voldoen aan verwachtingen van anderen en veilig was zolang ik mijn pure emoties niet liet zien. Daar tegenover stond ook een meisje dat streefde naar onafhankelijkheid, om geen enkel pad te volgen, maar mijn eigen pad te creëren. Al vroeg kende ik mijn eigen waarheid, maar om die helemaal te kunnen leven, heb ik een reis afgelegd. Met weerstand en pijn. Maar vooral met belangrijke levenslessen, prachtige inzichten en een compleet nieuwe kijk op de werkelijkheid. Dit is mijn verhaal…

Tegen mijn natuur in

Als jij mij zou vragen wat tegen mijn natuur ingaat, dan is mijn antwoord: álles wat daar ver vanaf staat. Van moeder natuur. Mijn natuur. Net als alles wat dat in stand houdt: gemaaktheid, onoprechtheid en superioriteit. Een wereld waarin niemand op een voetstuk wordt geplaatst en je the hero van jouw eigen verhaal bent, past veel meer bij mij. Daar waar zuivere, liefdevolle intenties de norm zijn. En dat is niet zomaar zo ontstaan. Als klein meisje deed ik niets liever dan spelenderwijs omringd zijn door al het aardse en de puurheid van het leven omarmen. Waar natuur en ruimte was voelde ik mij vrij. Dat innerlijke kind is wie ik wil zijn en wie ik het liefst ben. Maar lang niet iemand die ik altijd ben geweest. 

“Je moet willen zijn wie je bent en niets liever willen”. Niet wetende dat die woorden jaren later nog zoveel extra betekenis zouden krijgen.

Het geijkte pad

Want van die rijkdom en wijsheid was ik me vroeger nooit echt bewust. Geconditioneerd door mijn omgeving bewandelde ik – net zoals vele anderen – het geijkte pad. Je kent het wel: het ouderlijk nest verlaten, samenwonen, een huis kopen en een baan in loondienst. Ja, dat was mijn leven. Een leven waar ik mij diep van binnen zo verveeld voelde. De Latijnse vertaling voor de tatoeage die ik in diezelfde periode liet zetten, bevestigde dat: “Je moet willen zijn wie je bent en niets liever willen.” Niet wetende dat die woorden jaren later nog zoveel extra betekenis zouden krijgen. Want in het leven dat ik toen leidde, voelde ik me alles behalve écht mezelf.

Mijn baan in loondienst was een plek waarin het als een constante strijd voelde om mijn eigen waarheid te manifesteren. Een plek die gevuld was met overheersende mannelijke energie. Bovendien maakte dat huisje-boompje-beestje leven me alles behalve gelukkig. Daarom verbrak ik mijn relatie en verhuisde ik terug naar mijn ouders. Een tijd lang deed van alles om niet te hoeven voelen. Totdat er iets magisch gebeurde…

“Het bracht mij dichter bij mijn intuïtie dan
ooit tevoren. Het gaf me de kracht om volledig
vanuit mijn ziel te gaan leven.”

Mijn spirituele turning point

Tijdens de maansverduistering in 2018 beleefde ik mijn eerste spirituele ervaring. Een moment van sterke, energetische verbinding die ik niet kon ontkennen. Haar vrouwelijke energie bracht mij dichter bij mijn intuïtie dan ooit tevoren. Het voelde als het begin van mijn spirituele reis en als het einde van het leven dat ik op dat moment leidde. Het ultieme turning point in mijn bewustzijn. 

Een halfjaar later ontmoette ik onverwachts mijn tweelingziel en kwam mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling. Ik ging bewustere keuzes maken, deed mijn eerste Ayahuasca ceremonie en vond de moed om helemaal voor mijzelf te kiezen. Ik zei mijn baan in loondienst op, verkocht mijn huis en koos ervoor om volledig vanuit mijn ziel gaan leven.

De aarde helen als Sjamanistisch healer en coach

Dit was het startpunt van mijn eigen bedrijf en het begin van mijn spirituele en helende reis naar Ibiza. Een reis die ik op dit moment nog steeds maak en die mij leert dat ik niet langer in mijn ego wil stappen, maar vanuit mijn intuïtie wil leven. Die mij vertelt dat ik geen bevestiging nodig heb, maar verbinding. Vooral met mijn binnenwereld. 

Dat het mijn essentie is om met plantmedicijnen en als Sjamanistisch healer en coach de aarde te helen. En jou te inspireren om ook je hart te volgen. Iets wat ik in het hier en nu manifesteer vanuit volledige overgave. Dat is mijn blauwdruk. Terug naar eenheidsbewustzijn. Want dat ben ik uiteindelijk: één met alles. Waarom ik dit zeg? Omdat het mijn missie is om de aarde te helen en hierin een inspiratie te zijn voor anderen. Om dit samen te manifesteren. Jij en ik. 

“Alsof ik stroomstootjes kreeg van het Universum dat zorgde voor beweging en verandering.”

Het was voor mijn gevoel nooit de bedoeling dat ik te veel in een comfortzone zou komen. Dat ik mijn wortels te diep in de grond zou zetten. Alsof ik telkens een energetisch stroomstootje kreeg van het Universum dat zorgde voor beweging en verandering. Met mijn verhaal wil graag een inspiratie zijn voor jou. Want ik geloof dat iedereen op zijn eigen manier impact maakt. En dat ook jij het in je hebt om the hero te zijn in jouw eigen verhaal. Zolang je maar in overgave kunt zijn en durft vertrouwen op overvloed. Zodat we in harmonie, rust en liefde met elkaar kunnen verbinden. Elk vanuit ons eigen authentieke kracht. Want je moet willen zijn wie je bent en niets liever willen.

Meer van mij lezen?