Sperziebonen uit eigen tuin

Toen ik klein was wilde ik altijd een rauwe sperzieboon als ik met mijn moeder in de supermarkt was, en nu jaren later uit eigen tuin smaakt het nog steeds zo lekker.

Het geeft een goed gevoel dat je deze sperziebonen zo in je mond kan steken omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen.

Wist je dat we nog maar 59 jaar hebben om landbouw te bedrijven als we op deze manier doorgaan. Grote velden met ieder jaar hetzelfde gewas, kunstmest en pesticide put de grond volledig uit. Dieren sterven en plagen nemen toe. Ontbossing…

Totdat er niks meer over is.

Om te komen tot een bio dynamisch ecosysteem is verandering nodig in ons koopgedrag. Door bewust jouw voedsel kiezen draag je bij aan de voedseltransitie.

Eet zoveel mogelijk plantaardig. En denk daarbij ook eens aan bonen!

Zie vlees als luxe voor bijvoorbeeld eens in de week en haal dit bij een bio slager.

Eet zoveel mogelijk biologisch. Het is duurder, maar in het proces houden boeren veel meer rekening met de natuur.

Eet lokaal uit de moestuin! Super leuk en lekker.

Jij bent degene die bepaald wat er op jouw bord komt te liggen en draagt de verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van moeder aarde. Kijk niet naar een ander, maar naar jezelf en de 7 generaties na ons

Eet smakelijk

Geef een antwoord